Ikšķiles Māja logo

Aicinām pieslēgt īpašumus pie centralizētajiem sadzīves kanalizācijas tīkliem

Kohēzijas fonda logo

Eiropas Savienības Kohēzijas fonda līdzfinansētā projekta “Ikšķiles ūdenssaimniecības attīstības II kārta” ietvaros laika posmā no 2018.gada augusta līdz 2020.gada septembrim tika veikta sadzīves kanalizācijas tīklu izbūve Ikšķiles pilsētas ielās. Projekta kopējās izmaksas pārsniedz astoņus miljonus eiro, no kuriem gandrīz četrus miljonus sešsimt tūkstošus eiro sedza ES Kohēzijas fonds, savukārt divus miljonus trīssimt astoņus tūkstošus eiro nodrošināja Ikšķiles novada pašvaldība, bet SIA “Ikšķiles māja”- vienu miljonu četrsimt četrdesmit četrus tūkstošus eiro.  Pēc projekta realizācijas 1074 mājsaimniecībām radīta iespēja izmantot kvalitatīvus centralizētos sadzīves kanalizācijas pakalpojumus, tādejādi nodrošinot kvalitatīvu dzīves vidi un samazinot vides piesārņojumu no mājsaimniecību decentralizētajām kanalizācijas sistēmām.

Uz šo brīdi iespējas lietot izbūvētos sadzīves kanalizācijas tīklus izmantojušas jau  488 mājsaimniecības. Tā ir tikai neliela daļa mājsaimniecību no projekta ietvaros izbūvēto pievadu skaita, kuras ir novērtējušas centralizēto pakalpojumu priekšrocības. Aicinām iedzīvotājus aktīvāk izmantot iespēju lietot centralizētās kanalizācijas pakalpojumus un pieslēgt nekustamo īpašumu pie centralizētajiem sadzīves kanalizācijas tīkliem. Sīkāk par nepieciešamo dokumentāciju un veicamajām darbībām ŠEIT.

Atgādinām, ka kategoriski aizliegts lietot decentralizētās kanalizācijas sistēmas, kas neatbilst to tehniskajām prasībām un rada iespēju piesārņot vidi. Par šādu, tehniskajām prasībām neatbilstošu, kanalizācijas sistēmu izmantošanu paredzēta administratīvā atbildība.