Ikšķiles Māja logo

Garāks darba laiks, iespēja nodot tūjas – Ikšķiles iedzīvotājiem šķirošana kļūst būtiski ērtāka

Ikšķiles iedzīvotāju ērtībām sestdienās būtiski tiek pagarināts šķiroto atkritumu pieņemšanas laukuma “Kaparāmuru karjers – Ezeri” darba laiks – tagad  nopļauto zāli, sagrābtās lapas un citus sašķirotos atkritumus iedzīvotāji laukumā varēs nodot sestdienās no plkst. 11.00 līdz pat 19.00. Turklāt Ikšķiles pašvaldība sadarbībā ar vides pakalpojumu uzņēmumu “Clean R” radusi iespēju iedzīvotājiem nodrošināt arī efektīvu veidu, kā atbrīvoties no tūju zariem un skujām, kurus mest BIO konteinerā nedrīkst.

Ikšķiles iedzīvotāju ērtībām šķiroto atkritumu pieņemšanas laukumā “Kaparāmuru karjers – Ezeri” ir uzstādīti konteineri gan BIO atkritumu savākšanai, gan arī speciāls konteiners lielāka gabarīta dēļu un koksnes atkritumu pieņemšanai – lielākiem zariem, celmiem, mēbelēm, paletēm un līdzīga veida koksnei. Papildus tam, laukumā ir uzstādīts vēl viens speciāls konteiners, kurā Ikšķiles iedzīvotāji var atbrīvoties no tūjām, tūju zariem un skujām, jo BIO konteinerā izmest tūjas ir stingri aizliegts.

Svarīgi atzīmēt, ka atkritumu pieņemšanas laukumā tūjas var nodot tikai tad, ja tās ir pilnībā atdalītas no citiem atkritumiem.

Iedzīvotājiem, gan būtiski ņemt vērā, ka visi dārza atkritumi, kas tiek vesti nodošanai uz laukumu “Kaparāmuru karjers – Ezeri” pirms pieņemšanas tiek pārbaudīti. Lai dārza atkritumus varētu nodot bez maksas, iedzīvotājiem lūgums parūpēties par to pareizu šķirošanu. Tādēļ, iedzīvotāji ir aicināti vēl pirms došanās uz laukumu savās mājās dažāda veida dārza atkritumus sašķirot, kas pieņemšanas procesu laukumā padarīs ērtāku un raitāku.

Sašķiro jau mājās, lai laukumā process raitāks

  • Pirmajā maisā ievieto nopļauto zāli, lapas, sīkus zariņus (līdz 2 cm diametrā), priežu vai egļu skujas un līdzīga veida BIO atkritumus;
  • Otrā maisā ievieto tikai tūju zarus un skujas;
  • Trešā maisā ievieto lielākus koku zarus, celmus, koka paletes, mēbeles un līdzīgus atkritumus. Taču svarīgi pārliecināties, ka šajā maisā nav tūjas!

Katram no trijiem atkritumu veidiem laukumā ir uzstādīts speciāls konteiners un katrs no tiem tālāk tiek pārstrādāts citādā veidā, tādēļ ir būtiski, lai iedzīvotāji atbalstītu viņiem radīto sistēmu un iesaistītos arī dažāda veida bioloģiski noārdāmu atkritumu šķirošanā.

Aktuālo informāciju par nododamo atkritumu veidiem, laukuma darba laikiem un par tuvākā šķirošanas punkta atrašanās vietu, aicinām meklēt mājaslapā www.skiroviegli.lv un “Clean R” mājaslapas sadaļā “Tev tuvākais punkts” https://cleanr.lv/punkti/.

Ja rodas neskaidri jautājumi, aicinām, sazināties ar “Clean R” klientu apkalpošanas centru rakstot uz e-pastu: kc@cleanr.lv.

Pateicamies par sapratni!