Ikšķiles Māja logo

Decentralizēto kanalizācijas sistēmu īpašnieku ievērībai

Kohēzijas fonda logo

Pamatojoties uz Ikšķiles novada pašvaldības domes 2018.gada 31.oktobra saistošiem noteikumiem Nr.21/2018 “Decentralizēto kanalizācijas pakalpojumu sniegšanas un uzskaites kārtība Ikšķiles novadā”, decentralizēto kanalizācijas sistēmu īpašniekiem decentralizētās kanalizācijas sistēmas līdz 2021.gada 31.decembrim ir jāreģistrē, iesniedzot SIA “Ikšķiles māja” decentralizētās kanalizācijas sistēmas reģistrācijas apliecinājumu. Apliecinājums pieejams mūsu mājaslapā sadaļā VEIDLAPAS.

Aizpildītu reģistrācijas apliecinājumu var ielikt SIA “Ikšķiles māja” birojā pastkastē Dainu ielā 1A-1, Ikšķilē vai elektroniski nosūtīt uz kādu no adresēm: ugis.plaudis@ikskilesmaja.lv vai vilis.bite@ikskilesmaja.lv

Prasības par reģistrāciju attiecas uz Ikšķiles pilsētas un Tīnūžu ciema teritorijās esošām decentralizētajām kanalizācijas sistēmām, kurās notekūdeņu savākšanai un attīrīšanai izmanto: rūpnieciski izgatavotas notekūdeņu attīrīšanas iekārtas, kuras attīrītos notekūdeņus novada vidē un kuru kopējā jauda mazāka par 5 m3/diennaktī, septiķus vai notekūdeņu krājtvertnes, kurās uzkrājas neattīrīti notekūdeņi.

Atgādinām, ka SIA “Ikšķiles māja” turpinās veikt decentralizēto kanalizācijas sistēmu apsekošanu, ekspluatācijas un uzturēšanas prasību ievērošanas kontroli, uzkrāto notekūdeņu un nosēdumu izvešanas biežuma kontroli un uzraudzību. Decentralizēto kanalizācijas sistēmu īpašniekiem SIA “Ikšķiles māja” pārstāvim būs jāuzrāda decentralizēto kanalizācijas pakalpojumu saņemšanu pierādošos dokumentus. Decentralizēto kanalizācijas pakalpojumu saņemšanu pierādoši dokumenti ir līgums par decentralizētajā kanalizācijas sistēmā uzkrāto notekūdeņu un nosēdumu nodošanu attīrīšanai vai decentralizēto kanalizācijas pakalpojumu saņemšanas darījumu apliecinošs attaisnojuma dokuments, kurā uzrādīta pakalpojumu sniegšanas adrese, dati par savākto notekūdeņu daudzumu, pakalpojumu sniegšanas datums un pakalpojumu sniedzēja rekvizīti.

Informējam, ka projekta “Ikšķiles ūdenssaimniecības attīstības II kārta” ietvaros ir izbūvēti un nodoti ekspluatācijā sadzīves kanalizācijas tīkli – Priedaines, Kārklu, Ābeļu, Aizvēja, Senatnes, Vairoga, Pils, Upes, Rīgas, Uzvaras, Papeļu, Ozolu, Lībiešu, Dārza, Stadiona, Kraujas, Raudu, Krasta, Sporta, Vimbu, Asaru, Ķīšu, Robežu, Mālu, Alkšņu, Jāņa Kugas, Ievu, Kalnu, Ķiršu, Bumbieru, Ābolu, Ošu, Birzes, Dalbiņu, Dīķa, Mērnieku, Ganu, Peldu, Puķu, Vārpu, Rožu, Neļķu, Magoņu, Ziedu, Zemeņu, Skolas, Birzes, Īsā, Laivinieku, Lejas, Pilskalna, Rītupes, Līvciema, Miera, Pakalnu, Priežu, Rasas, Skuju, Viršu, Smilšu, Rītiņu, Smilgu, Cīruļu, Kārļa, Lakstīgalu, Bērzu, Paparžu, Stacijas, Strazdu, Tīnūžu šoseja, Zīļu, Dainu, Dzelzceļa, Egļu, Krūmu, Madaru, Paegļu, Skanuļu, Celmu, Meža, Ogres, Indrānu, Mārtiņa, Lupīnu, Ādama, Māras, Melioratoru, Saules, Gaiļu, Zvaigžņu, Lauku, Ausekļa, Jura Mazura ielās.

Aicinām iedzīvotājus izmantot iespēju lietot centralizētās sadzīves kanalizācijas pakalpojumu un pievienot nekustamo īpašumu pie centralizētajiem sadzīves kanalizācijas tīkliem. Lai veiktu pievienošanos pie jaunizbūvētajiem tīkliem, ir jāsaņem tehniskie noteikumi no SIA “Ikšķiles māja”. Lai saņemtu tehniskos noteikumus nepieciešami šādi dokumenti:

  • fiziskas vai juridiskas personas iesniegums (SIA “Ikšķiles māja” sagatavots iesniegums);
  • pilnvara, ja tehniskos noteikumus nepieprasa objekta īpašnieks;
  • zemesgrāmatas apliecība (kopija);
  • visu kopīpašnieku rakstveida piekrišana vai kopīgs tehnisko noteikumu pieprasījums, ja zeme ir kopīpašumā un zemesgrāmatā īpašuma tiesības nostiprinātas uz domājamo daļu (LR Civillikuma 1067., 1068.pants);
  • zemes nomas līgums (kopija), ja tehniskos noteikumus pieprasa nomnieks.

Nepieciešamības gadījumā var tikt pieprasīta papildus informācija.

Pēc minēto dokumentu iesniegšanas tehniskie noteikumi tiks sagatavoti un izsniegti 20 dienu laikā. Tehniskie noteikumi derīgi vienu gadu. Pēc tehnisko noteikumu saņemšanas jāievēro visas norādītās prasības un SIA “Ikšķiles māja” jāiesniedz saskaņošanai plānoto sadzīves kanalizācijas pievada izbūves shēmu pa nekustamā īpašuma teritoriju ar piesaistēm un ar īpašnieka saskaņojumu. Pēc tam sava īpašuma teritorijā drīkst sākt cauruļvadu un pieslēguma izbūves darbus. Īpašnieks sava īpašuma robežās tīklus un pieslēgumu izbūvē pašu spēkiem. Pievienojumu pie inženiertīkliem drīkst veikt tikai SIA “Ikšķiles māja” norīkota pārstāvja klātbūtnē. Tikai pēc inženiertīklu izbūves pārbaudes veikšanas īpašnieks drīkst aizbērt tehnoloģisko tranšeju vai būvbedri. Plānotā pakalpojuma uzskaitei jāuzstāda uzskaites mezgls ar atbilstošu mēraparātu (skaitītāju), ievērojot tehnisko noteikumu prasības.

Pēc izbūves SIA „Ikšķiles māja” ir jāiesniedz izbūvēto inženierkomunikāciju izpilduzmērījuma digitālo failu dwg un pdf formātā, kas ir reģistrēts Ikšķiles novada pašvaldībā vai izpildshēmu ar cauruļvadu un skataku diametriem, iebūves dziļumiem (spiedvadu augšas atzīmes, pašteces cauruļvadu tekņu atzīmes) un piesaistēm. Pēc visu darbu pabeigšanas no SIA „Ikšķiles māja” jāsaņem atzinums par objekta gatavību nodošanai ekspluatācijai.

Papildus informācija par pieslēgumu veikšanu var saņemt pa tālruņiem 27333124, 27844103 vai rakstīt uz e-pasta adresēm: ugis.plaudis@ikskilesmaja.lv, vilis.bite@ikskilesmaja.lv. Informāciju par līgumu slēgšanu, tarifiem un norēķiniem var saņemt pa tālruni 26595196, e-pasta adrese: birojs@ikskilesmaja.lv.

Uzmanību! Sadzīves kanalizācijas sistēmā atļauts ievadīt tikai sadzīves notekūdeņus. Virszemes lietus ūdens novadīšana sadzīves kanalizācijas tīklā ir kategoriski aizliegta.

SIA “Ikšķiles māja”