Ikšķiles Māja logo

Siltumenerģijas tarifu izmaiņas Ikšķilē

Noslēdzoties šī gada apkures sezonai, pēc SPRK (Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas) datiem, siltumenerģijas tarifi ir samazinājušies 42% apdzīvotās vietās, savukārt 28% teritorijās tie ir palielinājušies, bet palikuši nemainīgi 30% apdzīvotās vietās, salīdzinot ar pagājušā gada apkures sezonas sākumu. Lielākais siltumenerģijas tarifu samazinājums ir minēts tieši Ikšķilē. Tarifa samazinājums saistīts ar dabasgāzes cenas samazināšanos biržā. SIA “Ikšķiles māja” gadījumā šis ir septītais tarifa samazinājums kopš tirgū vērojamas salīdzinoši straujas dabasgāzes cenu izmaiņas.

Salīdzinājumam –  apkures tarifs šogad 1.jūnijā pret pagājušā gada 1.oktobri: pērn 324 eiro, šobrīd 93.65 eiro – ja no apstiprinātā tarifa, 2022.gada 1.oktobra, sadārdzinājums izveidojās  aptuveni sešas reizes lielāks, tad šobrīd tā samazinājums jau ir piecas reizes mazāks.

Šobrīd izvērtēšanai SPRK (Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijai) ir iesniegti divi jauni siltumenerģijas tarifi, kuru kopējais samazinājums no esošās cenas sastāda 15.9 procentus.

Visvairāk tarifa izmaiņas sajutīs nedzīvojamais fonds, t.i. iestādes, uzņēmēji, jo šiem klientiem nebija valsts sniegtā atbalsta. Tomēr ieguvēji būsim visi, jo, sākot ar maiju, galvenais siltumenerģijas patēriņš ir karstā ūdens sagatavošana, tādējādi par to maksāsim būtiski mazāk.

Šobrīd SIA “Ikšķiles māja” aktīvi pārskata dabas gāzes komersantu piedāvājumus, lai varētu ilgtermiņā slēgt piegādes līgumus, nodrošinot stabilu piegādi gaidāmajai apkures sezonai. Apkures sezonas sākumā SIA “Ikšķiles māja” apkuri varēs nodrošināt arī ar alternatīvo apkuri – šķeldu, granulām un dīzeļdegvielu.